8 Eylül 2007 Cumartesi

Elmalı strudel

Elmalı Strudel:
Malzemeler

Dolgu:3 adet orta boy elma

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı su

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yarım su bardağı fındık

Yarım su bardağı kuru üzüm

1 çay kaşığı tarçın

Hamur:150 g eritilmiş margarin

1 çay bardağı toz şeker

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı süt

1 poşet Sade Kekun Karışımı

1 yumurta akı

Üzeri için:1 yemek kaşığı Pudra Şekeri
Hazırlanışı: Dolgu: Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Toz şeker ve su ile suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ceviz, fındık ve kuru üzümü ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın.

Hamur: Margarin, şeker, yumurta sarısı, süt ve sade kek karışımı ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini merdane ile 1'er cm kalınlığında açın. Üzerlerine elmalı içi paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın. (arzu ederseniz iç malzemesini koyup pide şeklide verebilirsiniz.)Yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine yumurta akı sürün ve pişirin.
Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika
Soğuduktan sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin.
Yorum Gönder